.
.

One Raffles Quay

Challenge

To create the remarkable facade on the Raffles Quay Complex.

Solution

The architect specified a CS custom continuous line storm resistant louver. On all elevations, the louvers are designed to stop rain while providing optimum airflow for the building. These storm resistant louvers also provide a sight-proof screen for the HVAC system. In addition to the performance of these louvers the architect wanted to create a unique aesthetic effect. To achieve the desired result CS developed the sill extension to create a textured fenestration.
 

Project: One Raffles Quay

Location: Singapore

Architect: Kohn Pedersen Fox Architects

Download Case Study

CS PRODUCTS USED ON THIS PROJECT

PARTNERING TO CREATE CUTTING EDGE SOLUTIONS

To create the remarkable facade on the Raffles Quay Complex, the architect specified a Construction Specialties custom continuous line storm resistant louver.

One Raffles Quay Storm-Resistant Louvers
×