.
.

Mediacom Communications Corporation

Challenge

The eco-friendly building, designed by Barry Posknazer of Ridgewood, NJ, based Poskanzer Skott Architects (PSA), uses the 110,000-gallon rooftop rainwater collection system to irrigate the grounds. Amenities at the state of the art complex include a full service kitchen with indoor and outdoor dining, a gym with high tech fitness and video equipment. Still they needed to reduce solar heat gain and allow in diffused light, but not block the view. They also wanted to create a visual counterpoint to the blue silo and break up the horizontal lines of the building.

Solution

The southwest side of the building features a striking cobalt blue silo, which houses three stories of conference rooms. On the same side the windows are shaded on two levels by Construction Specialties (CS) 100-3 Cantilevered Series Sun Controls. On the curved side of the building they are mounted approximately 3 feet into the building to the segmented steel so they protrude out through the metal wall panels. A CS Sunscreen trellis shades the atrium in the center of the complex.

Project: Mediacom Communications Corporation

Location: Bloomington, NY

Architect: Poskanzer Skott

Download Case Study

CS PRODUCTS USED ON THIS PROJECT

PARTNERING TO CREATE CUTTING EDGE SOLUTIONS

Mediacom Communications relocated 250 employees to its new headquarters when it opened in 2013 and hired 50 new employees since. In addition to their headquarters the building also houses field service operations, a high-tech network center and space for equipment testing.

Mediacom Communication Corporation Cantilevered Sunshades and Lattice Grilles

By continuing to browse or by clicking ‘Accept’, you agree to the storing of cookies on your device to enhance your site experience and for analytical purposes. To learn more about how we use the cookies, please see our privacy policy.

×