.

Maier Hall Peninsula College

Challenge

Built between trees and wetlands, the building connects the community spaces on campus to the natural environment. A breezeway allows students to pass through the building from the campus into the forest and leads them to an observation platform looking out on wetlands. The college wanted to reduce glare and solar heat gain while still letting diffused daylight enter into the building.

 

Solution

Native mosses cover the roof and CS Perforated Sun Controls help reduce glare and solar heat gain while still letting diffused daylight enter reducing the need for artificial light and air conditioning. Rainwater is collected and diverted into the wetlands. Built with the goal of reducing energy use and dependence on fossil fuels, greenhouse gas emissions and energy consumption, as expected the project is certified LEED Gold.

Project: Maier Hall Peninsula College

Location: Port Angeles, WA

Architect: Schacht Asian Architects

Download Case Study

CS PRODUCTS USED ON THIS PROJECT

PARTNERING TO CREATE CUTTING EDGE SOLUTIONS

Maier Hall is located at Peninsula College in Port Angeles, Washington. The building has classroom space for Math, English, Music and Fine Arts, the College’s Learning Center and a recital hall. It serves the College’s mission of becoming a regional center for continuing and higher education.

Maier Hall Peninsula Perform Sunshades

By continuing to browse or by clicking ‘Accept’, you agree to the storing of cookies on your device to enhance your site experience and for analytical purposes. To learn more about how we use the cookies, please see our privacy policy.

×